GreekEnglish (United Kingdom)French (Fr)Italian (It)

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ναό της Αφροδίτης

Η εισαγγελέας ανέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας να ορίσει ειδικό πραγματογνώμονα

Picture 0 for Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ναό της Αφροδίτης

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάχωση του αρχαιολογικών ευρημάτων, στην πλατεία Αντιγονιδών παρήγγειλε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, 'Αννα Καραμόσχογλου. Ανέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατείας Δημοκρατίας να ορίσει ειδικό πραγματογνώμονα.

Την εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε αντιπροσωπεία κατοίκων του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που ζητούν την ανάκληση υπουργικής απόφασης για την κατάχωση του αρχαιολογικών ευρημάτων, στην πλατεία Αντιγονιδών. Πρόκειται για προχριστιανικά κτίσματα, που πιθανολεογείται ότι είναι απομεινάρια ναού, αφιερωμένου στη θεά Αφροδίτη.

Οι κάτοικοι ενημέρωσαν την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, 'Αννα Καραμόσχογλου, για "τον αγώνα τους σχετικά με την διάσωση και την ανάδειξη του υστερο-αρχαϊκού ναού" και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις εργασίες κατάχωσης του μνημείου. Ζητούν να απαλλοτριωθεί άμεσα το οικόπεδο και να γίνει ολοκληρωμένη γεωτεχνική μελέτη ως προϋπόθεση για την επιλογή της καταλληλότερης μεθόδου αντιστήριξης για την προστασία του μνημείου και την ασφάλεια των όμορων οικοδομών.

Πηγή: http://voria.gr

 

filoi-prasinou

greenwave-2013

Μετάφραση Google

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα147
mod_vvisit_counterΕβδομαδιαία2675
mod_vvisit_counterΜηνιαία4235
mod_vvisit_counterΣυνολικά1452900

Ποιοί είναι Online

Έχουμε 25 επισκέπτες συνδεδεμένους